Antibiotice sau probiotice imobiliare ?

A existat un moment în care comunitatea medicală s-a întrebat: oare antibioticele nu au fost o greşeală ? Da, au vindecat milioane şi milioane de oameni, dar au şi efecte perverse: de multe ori bacteriile devin rezistente şi e nevoie de doze din ce în ce mai mari pentru a-şi face efectul, iar dozele mari afectează şi pacienţii, în sensul că bacteriile benefice, ce ajuta de exemplu la digestie, sunt eliminate odată cu bacteriile nedorite. Încercând practic să elimine un duşman, antibioticele ne lasă şi fără prieteni.

sursă fot0

Care ar fi fost alternativa, s-au întrebat medicii ? Ce-ar fi fost dacă oamenii ar fi devenit imuni sau măcar foarte rezistenţi la acele bacterii? Dacă în loc să înghită pastile menite să elimine bacteriile, respectivele pilule ne-ar fi făcut rezistenţi la (aproape) orice virus, bacterie sau microb ? Pastilele s-ar fi numit probabil probiotice (termenul se foloseşte deja, dar pentru a denumi acele pilule ce se administrează odată cu antibioticele pentru a contracara efectele nocive ale acestora).

Ce legătură au toate astea cu imobiliarele, vă veţi întreba poate. Unii preferă să atace agenţii şi dezvoltatorii imobiliari şi să îi acuze de manipularea pieţei, de creşterea preţurilor. Deşi le dau dreptate, prefer varianta probioticelor: un client ce ştie pe ce lume trăieşte şi cât trebuie să coste un apartament nu trebuie să fie atenţionat în privinţa agenţilor sau dezvoltatorilor imobiliari pentru că devine imun la tertipurile acestora: încercările lor penibile de a convinge că preţurile au atins minimul, că preţurile din România trebuiesc aliniate cu cele din UE sau că Prima Casă este un program realizat pentru a sprijini populaţia vor fi doar zgomot de fond în urechile sale.

E ca şi cum Poliţia ţi-ar arăta sute de poze cu hoţii de buzunare şi te-ar sfătui să te fereşti de ei: e inutil, nu vei ţine minte feţele lor, dar dacă vei învăţa cum să te fereşti de orice hoţ sau cum să nu pari vulnerabil în ochii săi, şansele tale de a nu fi prădat vor creşte cu adevărat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s