Ne daţi ori nu ne daţi ?

reclamatie-p1

reclamatie-p2

Ei trăiesc printre noi, au drept de vot şi se înmulţesc. Suna a banc sec, dar asta e realitatea, pe scurt:

Un preot ortodox, unul catolic şi un rabin intră într-o bancă. Stai, că nu ăsta era: un economist (mă rog, putea fi şi un chimist, în cazul asta tot aia era) intră într-o bancă. Nu e singur, e cu fi-su. Fiu care e major şi angajat. Tatăl ia inițiativa şi explică doamnelor că vrea să facă un credit pentru un apartament. Nu pentru el, ci pentru fi-su. De fapt nu el face creditul, ci odrasla. Li se face un calcul şi li se promite o sumă de bani (cam mică, spun ei, ar fi vrut mai mult), ulterior însă află că pot nu pot „lua” nici pe ăia, ci cu câteva mii mai puţin, aşa că mama face un alt credit ca să acopere diferenţa necesară. Între timp se bagă placa cu expirarea fondurilor (pentru Prima Casă în euro) şi oamenii îşi smulg părul din cap. De aici lucrurile intră în ceaţă: printr-un miracol oamenii au luat totuşi banii, dar ar vrea mai mult, şi astfel avem „sesizarea sau nemulţumirea”.

Să li se dea, domnule, mai mult. Cât de mult pot duce. Şi dacă nu pot duce, să-i ia pe rând. I-or da ei înapoi, cumva.

18 răspunsuri la „Ne daţi ori nu ne daţi ?

  1. Băejnebun? Scuze, dar cazurile astea sunt inca greu de acceptat.
    E de anul asta (data fiind „expirarea fondurilor” PC euro). Cine mai e suficient de prost sa ii dea unei pensionare cu o pensie de sub 1000 lei un imprumut mai mare de 10.000 lei pe 3 ani (judecand dupa numarul de 0-uri de acolo)? Bine, asta era doar una dintre tampeniile relevate in cererea cu pricina, dar mi-a sarit in ochi…

  2. Va dati seama ce norocoasa e viitoarea lui sotie sa gaseasca baiet cu casa la casatorie? Mai conteaza ca de fapt baietul are datorii la banci pe care nu o sa le poata duce cu tot neamul lui.
    Oamenii astia au pus-o in foarte scurt timp: vor intra in incapacitate de plata, baietul fara camera, poate si parintii fara actuala casa (daca ii executa banca si statul silit ca sa recupereze datoria?), fara pensii, baietul inteleg ca oricum n-are venit => boschetari in adevaratul sens al cuvantului.

  3. Parfum titlul, se potriveste ca o manusha.
    Despre cei in cauza, nu pot decat sa-i compatimesc. Saracii, se leaga la cap si nu stiu cu ce… Este foarte posibil scenariul lui Daniel…

    • or fi, dar sa nu ne cada noua in cap. Exemplu:
      Un coleg imi zice azi ca va ramane fara apa din cauza datoriilor vecinilor de scara. Interesant e ca doar apa rece e oprita, nu si cea calda, dar cum omul are centrala termica (cei mai multi din scara nu au), a ramas fara nici un fel de apa. Noroc ca e chirias. ce naiba facea daca era proprietar in scara aia ?

      • Mi-aduc aminte ca pe vremea cand stateam la o matusa, prin Colentina, am stat 3 luni pe timpul verii fara apa la baie. Toata coloana era oprita din cauza unei babe de la et. 2 care nu vroia sa deschida usa sa se faca reparatii la teava de apa, care era fisurata in dreptul ei…
        Mai stiu pe cineva din Alexandria, care a stat 2 ani (2 ANI!) fara lift, in bloc de 7 etaje (si ei stau la et. 7, apartament luat cu Prima Casa), pentru ca erau neste unii de pe scara care nu vroiau sa plateasca liftul pe motiv ca „eu stau la etajul 1 sau 2, nu urc cu liftu’ deci nu platesc!”.
        Daca dai de dementi de-astia, ai pus-o.
        Sa nu mai zic ca persoana care a patit-o cu liftul, in perioada aia avea copilul mic (a inceput de cand avea 1 an si pana la 3 ani!), pe care trebuia sa-l scoata zilnic afara, cu caruciorul, sau in brate (ca nu putea sa urce – mai ales)! Cand a crescut copilul si a inceput sa mai coboare/urce si singur, s-a reparat si liftul……….

        Poate scrii mai multe despre „taranii” de oras (in genul aticolului cu afisele dezlipite), cazurile de mai sus nu sufereau de lipsa de bani, ci de prostie.

        • Un simplu exemplu referitor la problema reparatiei tevii.
          Cred ca trebuia sa porniti de la Legea 230/2007 si de la Hotararea 1588/2007 plus anexa ei. Avem pentru Lege articolele : 1, 2, 3, 4, 14, 15, 17 – daca e cazul, 30, 31, 35, 56. Articolele au corespondent si in Hotarare, deci trebuie coroborat cu ce scrie si aici. Oare se putea rezolva in mai putin de 3 luni ?
          Oare mai ajuta legea si hotararea si in problema cu liftul ?

  4. Pingback: Ţara te vrea prost | Basme imobiliare

Lasă un comentariu