(Cum să devii) cel mai iubit dintre vecini (în 10 paşi simpli)

vecinul-punea-manele_64c7594a0ca2941) Ascultă muzică. Cât mai proastă şi la un volum cât mai ridicat. Suficient de ridicat încât să se audă jumătate de scară. La orice oră, dar mai ales după 11 seara. Continuă până la 1-2, sau chiar 3-4 dimineaţa, dacă ai chemat şi nişte prieteni. Şi dacă tot îi chemi, cumpără şi ceva de băut, nu fi ţăran ! Iar dacă apoi începeţi să vă înjuraţi şi să zbieraţi, ieşiţi la geam, apoi pe casa scării. Dacă se întâmplă să vă mai îmbrânciţi peste uşile vecinilor, nu-i bai, uşile astea noi, din metal, rezistă. Orice ai face ulterior, fii tare şi nu îţi cere scuze vecinilor cărora le-ai strâmbat uşile.

2) Dacă te întorci acasă seara după ora 23, urcă pe scări şi dacă nu vii singur, discută aprins, mai spune un banc, oricum nu cred că doarme nimeni la ora aia.

3) Când termini de mâncat, nu ridica niciodată scaunul când îl împingi la loc, ci târâie-l prelung. Fă-o de câteva ori pe seară, pentru efect garantat.

4) Dacă fumezi la geam, nu-ţi lua scrumiera cu tine, se ştie că scrumierele aduc ghinion. Doar scrumul e luat de vânt, nu ajunge pe pervazul vecinilor. Chiştocul arunca-l apoi tot pe geam, doar n-o să-ţi umpli coşul de gunoi cu aşa ceva, nu ?

5) Când ieşi din casă, trânteşte sănătos uşa . Fă la fel şi la întoarcere. La bloc nu ai cocoş, deci unora le prinde bine să fie treziţi dimineaţa.

6) Ai câine şi pleci seara de-acasă ? Lasă-l singur. Vecinii vor fi foarte încântaţi să asculte urletele de singurătate ale animalului.

7) Dacă dai cu aspiratorul sâmbăta, fă-o cât mai devreme. Chiar mai devreme de 8. Cine-i harnic face zgomot de dimineaţa.

8) Declară un consum de 1 metru cub de apă pe lună. Iar dacă vecinii te suspectează, explică-le că eşti ecologist şi că lupţi împotriva risipei.

9) Aplică dublul standard. Adică suportă muzica lui Popescu ore în şir (noaptea) dar prezintă-te la uşa lui Ionescu 15 secunde după ce ai auzit zgomotul bormaşinii (ziua).

10) Spălă rufe doar seara târziu, mai ales dacă ai o maşină de spălat veche, chiar dacă ai stat toată ziua acasă.

2 răspunsuri la „(Cum să devii) cel mai iubit dintre vecini (în 10 paşi simpli)

  1. Ala cu imbrancitul pe scari si indoitul usilor e tare, ai patit-o?
    Mai adaug si eu cateva care le face vecina de sub mine:
    -vorbeste tare prin casa, cearta-te non stop cu membrii familiei pana seara tarziu chiar si noaptea; nu te rusina sa folosesti cuvinte vulgare.
    -cand esti singur acasa si n-ai cu cine te certa urla la telefon cat mai mult posibil.
    -stai in garsoniera cu 3-4-6 persoane dar la asociatie declara 1.
    -apuca-te sa bati in teava imediat ce vecinul de deasupra face ceva prin casa, sileste-te sa ii faci reclamatii peste reclamatii pe la asociatie.
    -asigura-te ca iti pute prin casa ca la groapa de gunoi si apoi tine usa apartamentului deschisa „sa se aeriseasca” cateva ore pe zi; obligatoriu usa se tine deschisa cand gatesti; daca stai la parter e perfect, toti vecinii de pe scara vor fi fericiti.

    • Da, am patit. dar nu e usa indoita, ci are niste mici denivelari. I-am aratat proprietarului, i-am zis ca usa de la parter, cea din placaj, tot de respectivul (sau de cine naiba i-a trecut prajul casei) e stricata (placajul nu se indoie, ci se rupe) si l-am lasat sa-i ceara socoteala. Dar de unde ! „Ei, e baiat bun, am vorbit cu vecinii, dar..”. Dar nimic.

Lasă un comentariu